Affectu – Psycholoog over eten

Psycholoog

Over mij:

Ik ben Linda van der Landen (1983) en woon met mijn dochter in Nijmegen.

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de jaren die ik nu als psycholoog werkzaam ben in diverse obesitas centra heb ik heel veel mensen zien worstelen met kleine en grote eetproblemen.
Alsmaar weer diëten en dan toch weer zwaarder worden, emotie eten, eetbuien, het simpelweg de verleiding niet kunnen weerstaan; heel veel mensen zitten in deze cirkel gevangen. In obesitas centra heb ik voornamelijk gewerkt met mensen met een erg groot overgewicht (BMI >40). Deze mensen kwamen uiteindelijk vaak in aanmerking voor een maagverkleinende operatie. Hierbij is net zo goed een grote gedragsverandering nodig.
De pijn van deze worsteling en vooral; het geluk wanneer mensen hun eetgedrag weer onder controle kregen, deden me besluiten om me verder te specialiseren in deze problematiek.
Diëtisten, afslankpillen, allerlei crèmes en soortgelijke producten boeken vaak korte termijn succes. Met mijn aanpak gaan we voor de lange termijn.
Ik richt me op de mensen die zich gemotiveerd voelen om zelf aan de slag te gaan met hun eetgedrag en ook voor een lange termijn verbetering gaan.

Bij psycholoog Joanna Kortink  heb ik de post-HBO-opleidingen Emotie-eten en  Mindful eten doorlopen. Daarnaast ben ik als assistent actief betrokken geweest bij de Post-HBO-opleiding Emotie-eten. Ook heb ik opleidingen gevolgd in motivational interviewing, cognitieve gedragstherapie en EMDR-therapie.
De laatste jaren heb ik ook diverse opleidingen gevolgd en me gespecialiseerd in ACT (Acceptance and Commitment Therapy), wat naar mijn ervaring de meest geschikte aanpak is bij gedragsverandering.
ACT leert ons om onze gedachten en gevoelens te laten zijn voor wat ze zijn, en ze niet te willen veranderen. Maar ondanks onze negatieve gedachten en gevoelens toch een prettig leven te leiden.

Omdat ik bekwaamheid en een gedegen beoefening van het vak erg belangrijk vind, ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor psychologen (NIP) en zelf erkend NIP-psycholoog.  En neem ik regelmatig deel aan intervisiegroepen.